155 Думи: Реката

 Тя живеше наблизо и разходките в гората ѝ бяха почти ежедневие. Обичаше да се къпе в хладните води на реката, да се носи по течението ѝ, да наблюдава всяка животинка, цвете, тревичка и птичка наоколо, да усеща живота. Обичаше слънчевите лъчи да се провират между клоните на дърветата и да се отразяват в косите ѝ. Обичаше усамотението сред красотата на природата.

Днес за първи път дойде тук, на своето любимо място, с него. Нуждаеше се от кураж и да се чувства на своя територия, за да проведе най-сериозният разговор. Беше уморена от лъжите, от ревността му, от постоянното следене, от надничането в телефона ѝ, от недоверието и най-вече от шамарите и заплахите. Знаеше, че днес трябва да сложи край на всичко това, защото любов между тях отдавна нямаше.

Той наблюдаваше спокойно и усмихнато как тялото ѝ се носеше по течението, а очите ѝ бяха вперени невиждащо в безкрайното синьо небе. За двамата това беше краят.


20.11.2022 Ким Джаксън/Боряна Христова




Коментари

  1. Тази история много ми хареса. Много добре написана и с финал по мой вкус. 😄

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха, тази която ще пусна след малко ще е още повече по твой вкус. 😁 Благодаря, Гери! ❤ Радвам се, че се намерихме и тук!

      Изтриване

Публикуване на коментар